python cursus klassikaal volgen

Iedereen die Python wil leren of data scientist wil worden komt voor de keuze te staan; ga ik een online module volgen óf ga ik een klassikale Python training doen? Beide kunnen een goede keuze zijn als het past bij jouw situatie.

Op deze pagina geven we weer welke keuze voor wie het meest geschikt is.

Redenen om onze Python cursus klassikaal te volgen

1. Je hebt een druk leven

De reden die wij het vaakst horen in onze trainingen is dat mensen het lastig vinden structureel tijd vrij te maken om bezig te zijn met Python. Bijvoorbeeld omdat men een drukke baan heeft of een gezinssituatie die aandacht vergt als men thuis is. In dit geval biedt een klassikale training uitkomst. Je wordt in enkele dagen op een niveau gebracht waarop je zelfstandig analyses kunt maken in Python.

2. Je wilt om-/ bijscholen

Er zijn veel beroepen waarin het tegenwoordig logisch is om Python te leren. Niet alleen programmeurs, maar juist bijvoorbeeld engineers, marketeers, financieel professionals, en analisten hebben baat bij het leren van Python. Als je een leerbehoefte hebt vanuit een specifieke achtergrond dan is het in onze ogen beter om met een klassikale training mee te doen. Het Python landschap is namelijk groot, en zo kan de trainer aangeven welke packages voor jou de moeite waard zijn om te leren.

3. Je hebt specifieke vragen

Online programma's bieden een standaard leerpad aan dat goed past voor gemiddelde gebruikers. Heb je echter specifieke vragen, dan kom je al snel niet uit met een standaardprogramma. Wil je bijvoorbeeld verbinden met APIs, werken met geodata, of sensordata automatisch verwerken? Dan ben je waarschijnlijk sneller op weg geholpen via een klassikale training.

4. Je hebt een opleidingsbudget

Als je de ambitie hebt om meer te doen met data science en je hebt een opleidingsbudget dan is het een no-brainer om te starten met een klassikale opleiding. Omdat je enkele dagen achter elkaar wordt gedwongen met de materie bezig te zijn maak je direct een enorme sprong voorwaarts. Een sprong die mensen die er achter hun laptop zelf aan beginnen meer dan eens nooit zullen maken. Je vergroot simpelweg je kans van slagen door je opleidingsbudget in te zetten.

5. Je hebt moeite met de Engelse taal

Alle online modules zijn in het Engels. Onze trainingen worden in het Nederlands gegeven. Dit kan prettig zijn als je moeite hebt met de Engelse taal.

6. Je bent niet zo gedisciplineerd

Niet iedereen gaat het even gemakkelijk af om structureel tijd vrij te maken om iets nieuws te leren. Ga voor jezelf na welke nieuwe skills je in jouw leven zelfstandig op hebt gedaan. Zijn dit er veel? Of heb je de dingen juist in groepsverband of met een stok achter de deur geleerd? In dat laatste geval lijkt een klassikale training een logische keuze.

7. Je wilt gelijkgestemden ontmoeten

Sommige van onze deelnemers voelen zich pionier in de eigen organisatie. Ze zijn als enige of met een selecte voorhoede bezig met Python. Het ontmoeten van gelijkgestemden op onze trainingsdagen kan daarom een argument zijn voor een klassikale training. Soms gebeurt het dat mensen ook na de training samen door blijven leren of contact houden.

Meedoen met een klassikale Python training op hoog niveau? Schrijf je in voor een van onze trainingen.


Redenen om een online Python module te gebruiken

1. Je bent het gewend zelfstandig nieuwe dingen te leren

Leer jij makkelijk nieuwe vaardigheden? Ben je gewend zelfstandig nieuwe materie op te nemen? Bijvoorbeeld omdat je net van de universiteit komt, of omdat je simpelweg zeer gedisciplineerd bent. Dan is een online Python module een goede optie voor jou.

2. Je hebt veel tijd over

Onze trainingen duren twee of vier dagen. En we durven te claimen dat je niet snel meer leert dan in onze programma's, maar als jij nog veel meer tijd beschikbaar hebt dan kun je misschien beter met een langdurig online programma aan de slag. Als je bijvoorbeeld een paar hele maanden hebt om Python te leren, dan kun je voor een zeer uitgebreide online module gaan. Dus ben je net afgestudeerd? Of zit je tussen twee banen in? Wellicht kun je dan beter zelf op onderzoek uit.

3. Je hebt een standaard behoefte

Online programma's zijn ontwikkeld voor de gemiddelde gebruiker. Je zult hier dus alle gangbare packages en technieken leren. Als je geen specifieke leerbehoeften hebt dan kan het goed zijn dat je de inhoud van een online module prima vindt.

De klassikale Python trainingen van Data Science Partners

Wij kiezen er bewust voor om klassikale trainingen aan te bieden. We wisselen tijdens onze trainingsdagen een presentatie af met oefeningen in onze eigen online Jupyter notebook omgeving. Zo leer je direct met Python werken in een van de meestgebruikte applicaties.

 

Download één van onze opleidingsbrochures voor meer informatie

Over tijd zijn er drie opleidingen ontstaan die op individuele basis te volgen zijn:

Onze Klassikale Python cursus voor data science is ontwikkeld voor iedereen die de basis van Python in de vingers wil krijgen. Het is een tweedaagse training. Je leert programmeren in Python en je leert met de belangrijkste data science packages werken. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen in onze eigen online omgeving. Na deze training kun je o.a. Excel analyses automatiseren en geavanceerde visualisaties maken.

De tweedaagse Klassikale machine learning training is ontwikkeld voor mensen die reeds ervaring in Python hebben en op zoek zijn naar een verdieping op het gebied van machine learning. Het is een training op hoog niveau waarin alle noodzakelijke onderdelen van machine learning behandeld worden. Ook in deze training wisselen theorie en oefeningen in onze online omgeving elkaar af.

Onze Klassikale Data Science opleiding is een combinatie van bovenstaande twee opleidingen. Het is dus een vierdaagse opleiding waarin je bij de basis start en eindigt als data scientist die weet hoe machine learning werkt. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je zelf als data scientist aan de slag binnen jouw organisatie. Deze zeer volledige training bieden we momenteel voor een scherpe prijs aan.

by: