Python cursus voor data science

Bijna alle organisaties zijn bezig met data science: het automatiseren van besluitvorming en het  gebruiken van data om waardevolle voorspellingen te doen. Binnen dit vakgebied is de programmeertaal Python de norm, met name vanwege de laagdrempelige leercurve en grote beschikbaarheid aan handige modules waardoor data science relatief eenvoudig toe te passen is. Blijf jij bij door mee te doen aan onze Python cursus?

In onze Python training leggen we je de basis uit en zorgen we ervoor dat je zelf deze basistechnieken toe kan passen. Na de training ben je in staat om interessante informatie uit grote datasets te ontsluiten. Dit kan je door met Python hulpmiddelen data te importeren, te verkennen, transformeren en uiteindelijk om te zetten in duidelijke tabellen en visualisaties die makkelijk te delen zijn en te reproduceren zijn.

In deze tweedaagse Python training begin je bij het begin door te leren wat de kracht van Python is en waarom het zo geschikt is voor data science. Je zal je eerste eigen script schrijven en uitvoeren. Door kennis op te doen over datatypes en variabelen leer je hoe je in Python omgaat met datastructuren. Je doet ervaring op met het toepassen van logica en methoden en je zal functies leren gebruiken voor datatransformaties. Door te werken met de packages numpy en pandas leer je waardevolle informatie uit grote databronnen te onttrekken die je vervolgens met package matplotlib om kan zetten tot sprekende visualisaties.

Dit doen we vanuit een goede balans tussen theoretische uitleg, leuke opdrachten en sprekende praktijkvoorbeelden.

Leerdoelen Python training voor data science

Machine learning model in python training

Basisvaardigheden Python voor data science

Je leert waarom Python zo geschikt is voor data science, wat packages zijn en hoe je zelf scripts kan schrijven. Een goede mix van theorie en voorbeelden zorgt ervoor dat het direct duidelijk is wat de praktische waarde is van hetgeen je leert.

Machine learning model in python training

Verken en transformeer datasets

Door data uit verschillende bronnen te combineren leer je hoe het mogelijk is om nieuwe inzichten te creëren en hoe je datasets kunt verkennen. Je verrijkt datasets met nieuwe berekende kolommen, groepeert data en past specifieke transformaties toe.

python opleiding en visualiseren bij data science partners

Maak rapportages en visualisaties

Nuttige informatie wil je met anderen delen. Je leert hier invulling aan te geven door verhelderende tabulaire rapporten te maken en deze sprekend te maken middels duidelijke gepersonaliseerde grafieken.

Is deze Python training geschikt voor mij?

Deze training is iets voor jou als:

  • Je in een omgeving werkt waarbij je te maken hebt met data en gegevens en je hier meer waarde en betere inzichten uit zou willen halen.
  • Je bent nieuwsgierig en wilt dingen beter en makkelijker doen of ze zelfs helemaal automatiseren maar hebt nog geen ervaring met programmeren en ook geen achtergrond in IT.
  • Je hebt over data science gehoord en wilt deze wereld beter leren begrijpen om hier beter bij aan te kunnen sluiten, en misschien zelf iets mee te gaan doen.

Met deze training helpen we jou aan een kick-start om met Python te leren programmeren om zo vorm te geven aan je eigen innovativiteit.

Benodigde voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar het is handig als je basiskennis van wiskunde hebt en ervaring hebt met bijvoorbeeld Excel files, tekstbestanden of databases.

Heb je al programmeerervaring en wil je meer met data science doen? Kijk dan eens naar onze Python machine learning training

Inhoud Python cursus voor data science

Dag 1

Onderdeel 1: Data science en Python-introductie

Je maakt kennis met Python: wat is de historie en wat zijn de belangrijkste eigenschappen. Je leert waarom Python zo geschikt is voor data science door stil te staan bij packages, verzamelingen vooraf gedefinieerde code waarmee je snel vorm kan geven aan je eigen ideeën. We bekijken de verschillende manieren om met Python code te werken en je voert je eerste eigen script uit met Jupyter Notebook.

Onderdeel 2: Variabelen en datatypes

Om informatie en data te kunnen gebruiken maken we gebruik van variabelen, de toewijzing van een naam aan een data element. Verschillende soorten data zoals getallen en stukken tekst worden als verschillende datatypes opgeslagen. Je leert verschillende datatypes kennen en komt er achter dat verschillende datatypes tot verschillend gedrag leiden.

Onderdeel 3: Lists

Binnen data science maak je vaak gebruik van grote hoeveelheden aan datapunten. De eerste manier waarmee je kennismaakt om hier in Python mee om te kunnen gaan is met lists, een verzameling van meerdere datapunten. Je leert hoe je lists bewerkt en waarvoor je deze het best kunt gebruiken.

Onderdeel 4: Dictionaries

Dit is een datatype waarmee je gegevens in sleutel-waarden combinaties op kunt slaan. Je leert waarom een dictionary handig is en hoe je het toepast.

Onderdeel 5: Logica, methoden en functies

Je leert welke vormen logica bestaan bestaan en hoe je deze toepast. Daarnaast leer je zelf functies schrijven om makkelijker met herhaaldelijke activiteiten om te gaan. Je leert hierbij hoe je methoden en functies gebruikt en hoe je jouw eigen functies kunt maken.

Dag 2

Onderdeel 6: Numpy

Het Python package numpy brengt je in staat om efficiënt met grote numerieke datasets te kunnen werken, dit doe je door je data op te slaan als een numpy array. Hierbij leer je hoe je een numpy array maakt en hoe je hier vervolgens berekeningen op uit kunt voeren.

Onderdeel 7: Pandas

Een van de meest gebruikte packages in Python voor data science is pandas. Met pandas kun je datasets importeren vanuit verschillende bronnen, zoals bijvoorbeeld een database of een Excel bestand. Met verschillende methoden kun je je datasets vervolgens efficiënt verkennen en kun je transformaties toepassen door bijvoorbeeld datasets te combineren, nieuwe berekende kolommen toe te voegen, te groeperen en filters toe te passen. Je leert hoe je dit met pandas kan doen om zo je data om te zetten in interessante inzichten.

Onderdeel 8: Matplotlib

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wanneer je data inzichten uit kunt beelden ben je in staat om de achterliggende boodschap efficiënt over te brengen. Het Python package matplotlib bevat een grote verzameling van verschillende visualisaties en grafiektypen die je hiervoor kunt gebruiken. Je leert hoe je matplotlib toepast en hoe je hiermee complexe en gepersonaliseerde visualisaties en sprekende grafieken van je datasets kunt maken.

Onderdeel 9: Eindopdracht

In een interessante eindopdracht pas je je nieuwe vaardigheden toe op een vraagstuk over een dataset uit de praktijk. Je combineert gegevens vanuit meerdere databronnen, past logica toe en verwerkt dit tot bruikbare informatie vanuit tabellen en grafieken.

Niet zomaar een training

Bij Data Science Partners leiden we jou op tot écht goede Data Scientist. Dat lukt voor een groot deel in de trainingsdagen, maar we dragen ook zorg voor jouw ontwikkeling na de training. Dat doen we op twee manieren.

Python data science training weggever

Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer deze Data Science klassieker.

python cursus voor data science alumni meetups

Als oud-deelnemer kun je kosteloos deelnemen aan onze jaarlijkse Data Science inspiratie meetup.

Let op: bovenstaande twee extra's gelden voor deelnemers aan de open inschrijving en niet voor in-company groepen.

Ervaringen met onze Python trainingen

maurice bij python cursus voor data science

Professioneel opgezet. Heldere verhaallijn gedurende de dag!

Maurice Wijshoff, Specialist Improvement & Innovation bij Ahold Delhaize
imbert tijdens python voor data science training

Inhoudelijk sterk en enthousiast team. Leerzaam! Kortom goede introductie en fijne locatie.

Imbert Myers, Database marketeer & Business analyst bij FNV
debra tijdens python cursus

Erg goed verzorgde cursus. Docenten zijn enthousiast en ik vond het een goede selectie van onderwerpen. Goede basis en kweekt nieuwsgierigheid naar wat nog meer mogelijk is.

Debra Marcella, Operator LPC TREx bij Ministerie van Defensie
olaf tijdens data science met python cursus

Tijd genomen voor de basis en niet tegen beter weten in alle materie er doorheen geduwd. Goed tempo!

Olaf van der Veen, co-founder bij Zero Foodwaste
Willem tijdens python training

Jullie zijn een enthousiast team!!

Willem Kuilman, Information Security Manager bij Fujitsu
hugo heuts tijdens training

Gezellige sfeer, sterke voorbeelden, kundige docenten, goede presentatie

Hugo Heuts
2 dagen€950 ex. BTW
BCN Utrecht
- 31 oktober & 1 november- 9 & 10 december- 23 & 24 januari
09:30 - 16:00